İngiltere’de Ortalama bir öğrenci aylık yaşam masrafları için 1000 gbp harcar. Bu London için böyledir. London İngiltere ‘nin en pahalı şehridir.

Diğer şehirlerde ise maliyetler daha düşüktür. Bristol, Brighton, Eastbourne , Oxford ,Manchester gibi Şehirlerde aylık 800 gbp yeterli olmaktadır. Öğrenciler genellikle ilk gittiklerinde aile yanı yada yurt konaklaması tercih ederken daha sonraki aylarda oda yada ev kiralamayı tercih ederler. Çoğunlukla 2 yada 3 arkadaş ortak ev tutarlar.Bu şekilde maliyetler daha da düşer. Tutulan evler merkeze yakınlığı ve büyüklüğüne göre aylık 500 gbp ile 1000 gbp arasında değişmektedir. Sadece oda kiraları ise haftalık 100 gbp den başlamaktadır.

 

İNGİLTEREDE ÇALIŞMA İZNİ

 

İngiltere’de Tier 4 Genel öğrenci vizesi ile giden öğrencilere haftada 20 saat part time çalışma izni vardır. Resmi tatillerde full time çalışma izinleri bulunmaktadır.

Ziyaretçi öğrenci vizesi ile eğitime giden öğrencilerin çalışma izni bulunmamaktadır. Öğrencilerin saat ücretleri 8 gbp ile 16 gbp arasında değişmektedir.

 

Eğitim Maliyetleri,

İngiltere de eğitim ücretlerinde özellikle dil eğitimi ve üniversite eğitimlerinde zaman zaman Türk öğrencilere özel indirimler yapılmaktadır. Dil okulları için eğitim ücreti haftalık 100£ ile 300£ arası değişmektedir.

Eğer mesleki bir eğitim almak isterseniz birçok sertifika ve diploma programları bulunmaktadır ister yaz dönemini mesleki bir eğitim sertifikası alarak değerlendirin isterseniz uzun dönem diploma programlarını tercih edin tümüyle ilgili detaylı bilgi için bizimle irtibat kurunuz.

İngiltere de üniversite eğitim ücretleri de yıllık 10000 sterlin ile 19000 sterlin arasında değişmektedir.

Detaylı Bilgi ve ücretsiz danışmanlığımız için bize ulaşabilirsiniz.